Tetszik az őszi természet? Költöztesd az otthonodba!
tetszik az őszi természet? költöztesd az otthonodba!

Tetszik az őszi természet? Költöztesd az otthonodba!Ősszel olyan gyönyörű arcát mutatja a természet, hogy alig lehet betelni a bámulatos színekkel, formákkal. Miért ne vihetnéd be az ősz szépségét az otthonodba is?

Adok pár egyszerű dekorációs tippet, hogy hozzád is könnyedén beköltözhessen az évszak hangulata.

Első lépés: kirándulás az alapanyagokért

A kincsvadászat akkor is élvezetes lesz, ha egyedül indulsz őszi sétára, de barátokkal, vagy a gyerekekkel együtt még jobb móka a legszebb levelek, termések, esetleg ágak összegyűjtése.

Mire vadásszatok? Már a barnás-narancsos színben pompázó, jellegzetes falevelek összegyűjtésével is őszi hangulatot csempészhetsz a lakásba, de még kreatívabb lehetsz, ha egy-egy kisebb ágat és terméseket is felkapsz a földről. (Csak figyeld, mit kínál számodra maga a természet: ha a már lehullott levelekből, ágakból válogatsz, a természetet is óvod.).

Második lépés: az őszi dekoráció elkészítése

 • Levéldíszek. Egy-egy nagy és igazán szép őszi falevelet bárhol felhasználhatsz az otthonodban a hálószobától a konyháig – már egy tálban elrendezve is hangulatosak. De ennél tovább is léphetsz: préseld le óvatosan a leveleket, hogy tovább megtartsák a színüket, jobban láthatóvá váljon formájuk. Csinos kiegészítők lehetnek az őszi fotóalbumban, de akár a saját dekorálású fényképkeretekre is ragaszthatsz belőlük.

 • Levéllámpás. Ha őszi fényárban fürdetnéd a szobát, akkor pici faleveles lámpást is készíthetsz. Ezt úgy teheted meg, hogy a „rozsdás” levelekkel beburkolod egy befőttesüveg falát, az üveg aljára pedig mécsest teszel. A barátságos kis fény átsüt a narancsos-bordós faleveleken, meghitt hangulatot varázsolva a szobába. A felragasztáshoz elkel majd némi idő (és türelem), de a szürke őszi estéken a lámpás fényében gyönyörködve örülni fogsz, hogy kitartottál.

 • Szekrénydísz levelekből. Az őszi színeknek természetesen a ruhatáradban is ott a helyük. De most nem a pulóverek, kabátok vagy sálak színére gondolok, hanem konkrétan a ruhásszekrényre, gardróbra. Ezeket is egyszerűen feldobhatod egy hangulatos levélfüzérrel, amit akár energiatakarékos led-izzókkal tehetsz még hangulatosabbá.

 • Ágcsokor a vázába. Ha már elég volt a levelekből, akkor használd az ágakat. Őszi kosarakat, asztaldíszeket és csokrokat távolról sem csak levelekből készíthetsz. Ha nem akarsz sokat pepecselni az őszi dekorációval (de hiányoznak a nyár friss virágai), kedvenc vázáidba tegyél néhány szép, bogyós gallyat, leveles ágat – és már kész is az otthonod ősziesítése.

 • Ajtó- és asztaldísz. A vendégek lenyűgözésére gondolva készíthetsz hangulatos ajtódíszt is, szintén levelek és termések felhasználásával. Már azzal is remek hangulatot teremthetsz, ha a vacsoraasztalra természetes díszeket teszel. Ehhez elég, ha egy üvegtálba összegyűjtöd a legszebb terméseket. Az egységes és szép dísztálhoz érdemes 3-4 féle termést kombinálni néhány hasonló formájú és színű falevéllel. A vadgesztenye, a makk és a különböző tobozok például csipkebogyóágakkal vegyítve egy pillanat alatt közelebb hozzák a természetet a konyhához.

 • Őszt a fürdőszobába is. Egy-egy rozsdabarna és vörös termésekkel, levelekkel feltöltött befőttesüveg a fürdőszobád polcán is jól mutat majd. Helyezz el egy-egy ilyen üveget a fentebb említett lámpásokkal együtt, hogy felejthetetlenek legyenek az az őszi fürdőzések.

Kényeztesd magad az ősz érintésével!

A sárgabarackmag-őrleményes bőrradírozó szappan varázslatos illata, szép színe és bársonyos érintése fürdés közben is eszedbe juttatja a sokszínű őszi erdőt. A sárgabarackmag-olaj pedig jól megérdemelt kényeztetést jelent a hidegtől megviselt bőrödnek.

Te melyik Mannával tennéd barátságosabbá az őszt?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

 • avatar

  Kedves Manna! Már vásároltam tőletek egy habos krémet, nagyon jó volt, kaptam ajándékba egy radírozó szappankát. Tetszenek a termékeitek, de ahogy azokat leírjátok, az fantasztikus. Szinte érzem az illatokat, szívesen megvenném az összeset. Csodálatos a csomagolás. Most olvasgattam az őszi díszítési tippeket, nagyon hasznosak. Nagyon kedves hangúak a hírlevelek. Szerintem ez nagyon jólesik ebben a kissé elembertelenedett világban, ahol még a köszönést sem viszonozzák egyes üzletekben. Nem érzem a tukmálást /pedig ez meg on-line vásárlást jellemzi kissé./ Arról nem is beszélve, hogy ajándékokkal és akciókkal kedveskedtek szinte minden vásárlásnál. Köszönöm. Ágnes

  • Ágnes
  • 2019-11-04 12:44

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet