Rémisztően finom vegán nasik halloweenre
rémisztően finom vegán nasik halloweenre

Rémisztően finom vegán nasik halloweenre



Halloween a lehető legjobb alkalom arra, hogy meglóduljon a fantáziád a konyhában (is). Előkerülhet ilyenkor mindenféle vicces és félelmetes jelmez, maszk, dekoráció, na és persze étel is, a gyerekek és felnőttek nagy örömére.

A kiegyensúlyozott táplálkozásról ezekben a napokban sem kell lemondanod, épp ezért ma néhány vegán harapnivaló ötletét hoztam magammal – egy sós és egy édes finomságét.

Rémes gombagolyók

Akár halloweenpartit rendezel, akár csak a gyerekeidet akarod meglepni valamilyen ijesztő kis finomsággal, a szemgolyószerűen elkészített töltött gombával nem foghatsz mellé. A kisebbek még az elkészítésbe is besegíthetnek, így biztosan jól szórakoznak. A gombagolyó lehet előétel, de „körbekínálós” nasiként is nagyon finom és laktató is.

Hozzávalók:
  • 0.5 kg gomba (például csiperke)
  • 1 csomag tofu
  • 2 kanál balzsamecet
  • 1 kanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • a fűszerezéshez: só, bors és fokhagyma ízlés szerint
  • a díszítéshez: fekete olívabogyó és szárított paradicsom

Így készül:
  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a gombafejeket pedig tisztítsd meg.
  2. A tofut a fűszerekkel, a fokhagymával és a citromlével dolgozd krémes állagúra.
  3. Csepegtess egy kis balzsamecetet a gombafejek aljára és oszlass szét bennük annyi krémet, hogy a gomba pereméhez képest kicsit púposodjanak.
  4. Szeleteld fel a szárított paradicsomokat egészen vékony szeletekre és helyezd el őket a krém tetején – ezek lesznek az „erek” a szemgolyón. Az olívabogyókat szintén szeleteld fel és helyezd a szemekre.
  5. Süsd a gombagolyókat 15-20 percig, aztán tálald őket melegen vagy szobahőmérsékleten.

Édes kis szörnyecske-golyók

A kókuszgolyó töretlen népszerűségnek örvend a vegán konyhában is. Hasonló sikert arathatsz ezzel a datolyán alapuló „szörnygolyó” recepttel is. És nemcsak íze miatt, de azért is, mert félelmetesebbnél félelmetesebb kis szörnyetegeket alkothattok az apró labdacsokból.

Elkészítésébe szintén bátran belevághatsz a családdal együtt, hiszen a datolyás-kakaós golyók gyúrását általában mindenki nagyon élvezi.

Hozzávalók:
  • 95 g mogyoró
  • 200 g magozott datolya
  • 2 kanál vegán kakaópor
  • 4 kanál vegán mogyoróvaj
  • 30 g gluténmentes zabpehely
  • A díszítéshez: csokicsíkok, kókuszcsipsz, esetleg cukor-szemgolyók

Így készül:
  1. A datolyát turmixold krémes állagúvá (amennyire csak lehet, hiszen igazán krémes majd a többi összetevőtől lesz, legfeljebb egészen apróra vághatod)
  2. Add hozzá a többi hozzávalót is. Ha még mindig túl száraz, esetleg darabos lenne a pép, nyugodtan adj hozzá egy kis vizet, hogy gyúrható, ragadós masszát kapj.
  3. Kézzel gyúrj nagyjából 2-3 centiméteres golyócskákat (itt jönnek igazán jól a kis segítő kezek).
  4. Amíg a golyócskák ragadósak, öltöztessétek fel őket szörnynek: legyen póklábuk csokicsíkokból, szellemruhájuk kókuszcsipszből vagy ragasszatok rájuk cukor-szemgolyókat.
  5. A kész szörnyecskéket tedd a hűtőbe nagyjából félórára, hogy a golyó jobban összeálljon.

Magadról se feledkezz meg!

Miközben a félelmetesen finom kis nassolnivalók készülnek, gondoskodhatsz arról is, hogy pár rettegett bőrproblémát messze űzz.

A halloween a minél félelmetesebb és csúnyább maszkokról szól, a szépítő Manna arcpakolások viszont épp fordítva működnek: a szebbet még szebbé varázsolják.

Tippem: a mattító, tápláló kék agyagos tápláló pakolás vidám színével még a halloweeni hangulathoz is hozzájárul, miközben édesvízi algával és teafaillóolajjal táplálja zsírosan fénylő, T-vonalban olajos bőrödet.

Te melyik Manna arcpakolással készülsz a halloweenre?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet