Ettől lesz természetes a frizurád
ettől lesz természetes a frizurád

Ettől lesz természetes a frizurádMind olyan hajra vágyunk, mely a lehető legtermészetesebbnek néz ki – a legkevesebb macerával. Vajon létezik középút? Lehet szép hajunk anélkül, hogy túl nagy gondot kellene fordítanunk rá? Szerintem igen. Remélem, praktikus tanácsaim segítenek abban, hogy végiggondold, mitől lehetne imádnivalóan természetes a hajad.

Kezdd azzal, hogy illik-e hozzád a frizurád

A természetes hajviselet nélkülözhetetlen alapja az önismeret, vagyis annak a felmérése, hogy illik-e hozzád egy adott frizura vagy sem. Ökölszabályként elmondható, hogy minél több időt igényel egy frizura elkészítése, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nem természetes.

Te töltöd a legtöbb időt a fürdőszobában reggelenként, mert be kell szárítanod a hajadat? Elveszi az idődet a napi vasalás, sütés és a hasonló, nagy hőhatással járó hajformázás?

Alkalmanként és módjával belefér, de hosszú távon a hajad épsége bánhatja. Nem kell lemondanod a hullámokról sem, csak a sütögetés helyett használj hajcsavarókat, melyeket pár perc alatt feltehetsz és alvás közben, észrevétlenül „dolgoznak”.

Tippem: ha szeretnéd regenerálni sérült hajszerkezetedet, próbáld ki az Intenzív regeneráló hajszerkezet-javító sprayt, mely intenzíven fénylővé, csillogóbbá teszi a hajat*.

Legyen bármilyen a hajtípusod, bízhatsz benne, hogy megadod vele a kellő gondoskodást hajadnak, ráadásul jócskán csökkentheted a hajápolásra szánt időt is, mivel rövid időn belül kiváltja a hajpakolást és a hajvégápolót is.

*független, nemzetközileg elismert vizsgáló laboratórium által 25 nő (18 év felettiek) bevonásával elvégzett kutatás szubjektív felhasználói visszajelzései alapján.

A frizura időigényessége szorosan összefügg a választott fazonnal is. Az a hajviselet, amely olyan trükkösen vágott és szárított, hogy csak közvetlenül a fodrásznál tett látogatás után néz ki jó, de te nem tudod otthon reprodukálni, nem természetes. A fodrászt ezért persze ne hanyagold, a törött hajvégektől meg kell szabadulnod időként.

A megfelelő hajhossz is sokat számít. Az extrém hosszú, derék alatt érő hajat például nem csak ápolni, rendben tartani nehezebb és egy bizonyos kor után már nem is lehetsz vele önazonos – jobb, ha valamivel rövidebb fazont kérsz. Tévhit azonban, hogy a hosszú haj a huszonéveseké, 40 felett is lehet hosszú a hajunk, ha odafigyelünk rá.

Ügyelj rá, hogy a természetesség csalóka is lehet

A divatfotósok a megmondhatói, hogy egy-egy természetesnek tűnő frizura mögött micsoda aprólékos előkészítés, gondos komponálás, esetleg némi utómunka rejlik. A szélfútta, bájosan kócos haj sokszor csak a fotókon mutat jól, a valóságban a modell már alig várta, hogy kifésülje és összefogja a haját. Ami a fotókon vonzó, az a mindennapokban könnyen ápolatlannak tűnhet. Az egyik ilyen legnagyobb csapda a vizes hatású haj, mely otthon csapzottnak, ragacsosnak hat.

Semmi vegyszer, ha csak lehet

Tudom, hogy a festés nagy kísértésnek számít. Ha teheted, törekedj a természetes hajszínedhez legközelebbi, minél természetesebb árnyalatra és válassz olyan megoldást, amely a legkevesebb terhelést jelenti ezen a téren hajadnak.

Ha festett hajadat minél természetesebben szeretnéd ápolni és tisztítani, a festett hajra való Manna hajápoló csomagunk lehet a legjobb barátod. Laboratóriumi vizsgálatok igazolják, hogy hajszíned hetekkel a festés után is ragyogó, élénk marad, így még a következő festés időpontja is távolabbra tolódhat.

Ápoltság nélkül sincs természetesség

Nem csak a festett haj igényel táplálást, hanem az összes többi hajtípus is. Ez a természetesség alfája és omegája. Tisztítsd és ápold hajadat típusának megfelelően, gyengéden, de hatékonyan a megfelelő Mannákkal.

Melyik a kedvenc Manna hajápolód és miért? Ha van kedved, írd meg hozzászólásban!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

 • ezt nem hitted volna a fehér teáról - blog

  Ezt nem hitted volna a fehér teáról

  Nincs is hangulatosabb egy plédbe bújós, ráérős őszi teázásnál, ám az sem mindegy, hogy milyen tea mellett döntesz. A fehér tea az egyik legeredetibb választás, hiszen nemcsak selymes, könnyed íze miatt kedvelheted, hanem azért is, mert szépséged megőrzésében is sokat segíthet.

  Megnézem
 • mesés őszi úti célok - blog

  Mesés őszi úti célok

  Az ősz az egyik kedvenc évszakom, a természet a szivárvány minden színében tündököl, az idő kellemesen hűvös de még nem hideg, és ezernyi program vár. Megmutatom neked a legjobb őszi úti célokat, hogy a lehető legkellemesebben teljen ez a varázslatos évszak!

  Megnézem
 • engedd el! - blog

  Engedd el!

  Az elengedés során megtisztulsz mindattól, ami leránt téged és negativitásba sodor, hogy végre szabad és boldog légy! Íme, pár módszer, amellyel könnyíthetsz életeden, ha úgy érzed, hogy elakadtál.

  Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet