Érezz rá a natúr fogápolás ízére a Mannával
Érezz rá a natúr fogápolás ízére a mannával

Érezz rá a natúr fogápolás ízére a MannávalEgyre többen szeretnénk aktívan tenni a környezetünkért és egészségünkért. Ennek érdekében igyekszünk minimalizálni a hulladékot és minél kevesebb vegyszert használni, különösen, ha a napi bőrápolásról, tisztálkodásról van szó. Tudtad, hogy már a fogápolás is lehet minden ízében természetes?


A hagyományos kozmetikumok vegyszereikkel, az illatot, állagot, színt befolyásoló formuláikkal megterhelőek, sőt kisebb vagy nagyobb mértékben sajnos károsak is lehetnek a testünkre és az élővilágra. A természetes alternatívák ezért a fog- és szájápolásban is felértékelődnek.

Ha már szinte minden kozmetikumod vegyszermentes a fürdőszobában, a natúr fogkrémeket se hagyd ki a sorból – elárulom, miért!

Elkerülöd a kockázatos vegyszeres összetevőket.

A hagyományos fogkrémekben több olyan összetevő is van, melyeknek kétes a hírük, de legalábbis óvatosságra intenek, ami az egészségre gyakorolt hatást illeti:

SLS: A sokat emlegetett Sodium Lauryl Sulfate a mosóporok, tusfürdők, samponok és a fogkrémek esetében is a szennyeződések eltávolításáért és a látványos habzásáért felel. Ugyanakkor a bőr és a nyálkahártya irritációjával is túlságosan gyakran hozzák összefüggésbe, a tapasztalatok alapján jobb elkerülni. (Elvégre miért tennéd ki a fogadat olyan összetevőnek, amelytől még a ruháidat is óvnád? )

Fluorid: Nem véletlen, hogy gyermekeknek szánt fogkrémek többnyire még a vegyszeres összetevők világában is fluoridmentesek. A fluorid kérdése megosztó: bár egyes vélemények szerint kis mennyiségben nem jelent veszélyt, a Mannákban azonban nem találsz belőle, mi másképp, például fizikai tisztítókkal gondoskodunk a fogaid tisztaságáról és épségéről.

Különféle gyógynövények erejét, illatát élvezheted.

Szerencsére azokhoz az értékes növényi összetevőkhöz, melyek a jó szájhigiéniáért felelnek, a természet kizsákmányolása nélkül is hozzájuthatunk. A fodormenta és a citrom illóolaja vagy az orvosi zsálya kivonata nagy kedvencünk, ezért is használjuk az egyes Manna fogkrémekben. Kellemes, friss illatukkal felfrissítik a leheletet és segítenek a megfelelő szájhigiénia elérésében.

Ez az élmény más, mint a korábbi fogmosás volt.

Eleinte talán furcsa érzés lesz a fogmosás a habzásért felelős SLS-től mentes, natúr Manna fogkrémekkel. A „féktelen” habzás hiánya miatt kárpótol az illat, mely itt valóban természetes, friss, üde. Ahogyan az állag is meglepően más: a kalcium karbonát és a kovasav 100%-ban természetes, szilárd dörzsanyag, finom szemcséiktől lesz a Manna fogkrém selymes állagú. (A gyermekeknek szánt epres fogkrémünk állaga gyümölcsös zselére emlékeztet – ez szinte ámulatba ejti a kicsiket.)

Sokszor hangzik el ellenérvként a natúr fogkrémekkel szemben az a megalapozatlan állítás, hogy tisztító hatásban biztosan elmaradnak a többitől. Pedig ez egyáltalán nincs így. A méltán népszerű Manna fluoridmentes fekete fogkrém 100%-ban természetes orvosi szénnel és a szilárd dörzsanyagok szemcséivel gondoskodik fogaidról.

Épp ezért maga az érzés sem utolsó, hogy jót tettél fogaiddal: a natúr fogkrémek természetes összetevőiknek köszönhetően hatékonyan tisztítják, ápolják fogaidat és megbízhatóan segítenek szájüreged egészségének fenntartásában.

Te kipróbáltad már a natúr fogápolást? Várom a tapasztalataidat!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

 • férfi és női szépségápolás: a manna a közös pont - blog

  Férfi és női szépségápolás: a Manna a közös pont

  Tapasztalataitok tanulmányozása mindig nagy örömmel tölt el (nem beszélve arról, hogy hány remek új ötletet kaptam már így). Talán mégis azok a hozzászólások a legkülönlegesebbek, amelyekből kiderül, hogy a Mannák korántsem csak a nők körében népszerűek, a férfiak épp úgy szeretik őket.

  Megnézem
 • a természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya - blog

  A természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya

  Ahogyan közeledik a karácsony, egyre több kérdés vár válaszra. Mindenkinek megvan az ajándéka? Mit fogok főzni? Mikor melyik rokonunkat látogatjuk meg? És azt kitaláltad már, hogy mibe csomagolsz? Legyél felkészült, tervezd meg előre a natúr csomagolást!

  Megnézem
 • engedj a csábításnak: hív a natúr luxus - blog

  Engedj a csábításnak: hív a natúr luxus

  A luxus az én szótáramban kompromisszumok nélküli kényeztetést jelent. Olyan natúr kozmetikumokkal, amelyek vegyszermentesek, de hatékonyak, és amelyek használata után királynőként ragyoghatsz.

  Megnézem

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet