A természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya
a természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya

A természetes karácsonyi csomagolás 3 alapszabályaAhogyan közeledik a karácsony, egyre több kérdés vár válaszra. Mindenkinek megvan az ajándéka? Mit fogok főzni? Mikor melyik rokonunkat látogatjuk meg? És azt kitaláltad már, hogy mibe csomagolsz? Legyél felkészült, tervezd meg előre a natúr csomagolást!

Ne feledd, a karácsony a szeretet és nem a pazarlás ünnepe

A nagy rohanásban könnyű elsiklani egy olyan apróságnak tűnő dolog fölött, mint a csomagolás. Pedig sajnos már-már menthetetlenül az ünnep részévé vált a csomagoló- és díszítőanyagok pazarlása. Töméntelen mennyiségű papír- és műanyagcsomagolás fogy ilyenkor, többségük pedig már az ajándékozás utáni percekben megy is a szemétbe, feleslegesen növelve a jórészt nem újrahasznosítható hulladékot.

A karácsonyi csomagolás kérdése így már nem is olyan apró részlet, hanem egy felelősségteljes szempont, amit mindenképpen észben kell tartanod az ünnepi készülődéskor.

Úgy is mondhatnám, ha a bőrödet szívesebben ápolod vegyszermentes, természetes Mannákkal, akkor ajándékod csomagolása is legyen kellően natúr.

Hogyan érheted el ezt? Adok néhány tippet ahhoz, hogy az ajándékozás a természetesség és a fenntarthatóság jegyében történjen.

A natúr karácsonyi csomagolás 3 alapszabálya:

1. Nem biztos, hogy szükség van extra csomagolásra.

Mielőtt elgondolkodnál azon, hogyan válthatnád ki a karácsonyi csomagolópapírt, érdemes azon elmorfondírozni, hogy egyáltalán szükség van-e csomagolásra. Sok esetben a kapott doboz, üveg vagy ünnepi díszzacskó már önmagában is szép és méltó az alkalomhoz, így nincs szükség további csomagolásra.

Az ajándékra kerülhet egy-egy kedves, természetes dísz, vagy egy olyan kártya, amelyre személyes üzenetet írsz – és amelyet épp ezért biztosan nem fognak kidobni.

Tippem: Állítsd össze saját Manna-csomagodat és az első csomaghoz ajándékba kaphatod a limitál kiadású, szépséges karácsonyi díszzacskót! Így még az ajándékokat is időben, ráadásul kedvezménnyel szerezheted be. (Az akció 2019.11.07-én éjfélig tart.)

2. Újrahasznosítható csomagolóanyagot, természetes díszítést válassz.

Ha mindenképpen ragaszkodsz a meglepetés erejéhez, olyan csomagolóanyagot használj, amely 100%-ban újrahasznosított papírból készül. Szalagként, illetve masninak szintén környezetbarát anyagot, például rafiát válassz.

Az ajándék szép díszítéséhez sem kell messzebbre menned a természetnél: a dekoráció lehet valamilyen termés, például csipkebogyó, vagy toboz, de akár szárított virág is.

Ebben a korábbi cikkemben már felsoroltam pár kiváló, kreatív csomagoláshoz bátran használható alapanyagot, amelyekkel a környezetet is véded.

3. Ne aggódj, a szívből jövő természetesség biztosan jól mutat.

Van, aki attól fél, hogy egy natúr, egyszerűbb csomagolás nem fest olyan jól a fa alatt, esetleg nem közvetíti elég méltó módon a karácsonyi hangulatot.

Ezt nyugodtan felejtsd el: a szívvel-lélekkel készített natúr csomagolás esztétikus.

Az én kedvencem a minimalista natúr csomagolás, mely így készül:

  • Újrahasznosított, barnás színű papírba teszem az ajándékot, amit egyszer átkötök rafiával vagy egyszerű zsineggel (ezeket az ajándék kibontása után sem kell eldobni, a megajándékozott még ihletet is kaphat, hogy ő is felhasználja).

  • Ezután még egy kötés következik, ebbe azonban már a díszeket is beleteszem. A díszítéshez leggyakrabban fenyő-, tuja- vagy olajfaágakat használok fel. Bízd magad a megérzéseidre: a dekoráció a csomag közepén, de valamelyik sarkán is jó helyen lesz.

  • Ha a dekorációt mégis gazdagítani akarod, csipkebogyóval, tűztövisbogyókkal, fahéjjal vagy tobozokkal díszíted, a piros bogyók és zöld ágak együtt szépen és természetesen tükrözik a karácsony hangulatát.

Neked van kedvenc, natúr csomagolási technikád karácsonyra? Írd le kommentben!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák

Hozzászólások

Hozzászólnál? Hozzászólás írásához kérjük lépj be! Belépek

Díjazzuk a hűséged!

A százalékokban számított kedvezmények ideje lejárt, mert szeretnénk, ha Manna Club tagként megkülönböztetett figyelmet és még több kedvezményt kapnál. Ezért létrehoztunk a Manna Clubot, ahol könnyen átláthatod az aktuális ajánlataid.

Tudj meg többet